Nieuws

Nieuws

Stichting Orion nieuwe partner in Stichting POS NL!

31-08-2018


Al jaren is stichting Orion uit Rotterdam een enthousiaste gebruiker van de POS. Naast het houden van gesprekken met mensen over hun kwaliteit van bestaan, is Orion ook actief betrokken bij het verder ontwikkelen van de POS. POS Nederland is dan ook heel blij dat Orion als nieuwe partner deel gaat uitmaken van de stichting. Wilt u meer weten over Stichting Orion, kijk dan op stichtingorion.com   

Dr. Alice Schippers lid van de Wetenschappelijke Adviesraad

27-08-2018


Alice Schippers is directeur van Disability Studies in Nederland en coördinerend senior onderzoeker bij de leerstoel Disability Studies, gevestigd aan het Amsterdam UMC, locatie VUmc.


Daarnaast is zij lid van de Raad van Toezicht bij Humanitas DMH en vice-president Europe bij IASSIDD (International Association for the Scientific Study of Intellectual and Developmental Disabilities). Van deze laatste organisatie is zij ook voorzitter van de onderzoeksgroep Quality of Life.


Haar onderzoek richt zich op (Familie) Kwaliteit van Bestaan, Sociale Inclusie en Participatief Onderzoek.


Voor de wetenschappelijke adviesraad van POS Nederland zet zij graag  haar grote netwerk en jarenlange ervaring op gebied van Disability Studies in.

I’J mot niet langs kommen moar an goan

Want dan gebeurt er ok wat!

Leven in de brouwerije dus

Studiedag POS!

31-05-2018

 

De jaarlijkse POS Studiedag valt dit jaar op donderdag 31 mei van 10.00 uur tot 16.00 uur.

Alle POS interviewers zijn van harte welkom bij Estinea in Aalten (Herenstraat 21, 7121 DA Aalten)


Aan de hand van twee verdiepende workshops zal ingezoomd worden op het gebruiken van de kwalitatieve opmerkingen én het proces rondom het houden van een POS gesprek.


Aanmelden voor deze inspirerende dag kan via het sturen van een mail naar receptie@estinea.nl. Noem in deze e-mail het volgende:

Deelname POS studiedag, voornaam, achternaam, organisatie, en eventuele dieetwensen.


Let op, je ontvangt hiervan geen bevestiging. 


Aanmelden SVP voor 17 mei.

Oprichting Stichting POS NL Voor Kwaliteit van Bestaan!

23-03-2018

 

Radar, Estinea en Arduin zijn drie Nederlandse zorgorganisaties die ondersteuning bieden aan mensen met een verstandelijke beperking. Op 23 maart 2018 hebben zij de handen ineengeslagen en Stichting POS Nederland opgericht. Een krachtige combinatie.

Samen met andere gebruikers van de Persoonlijke Ondersteuningsuitkomsten Schaal (POS) en de Supports Intensity Scale (SIS) in Nederland (waaronder Orion, Lievegoed en Maatschappelijk Werk Walcheren) bundelen zij op deze manier hun kennis en werken verder aan het ontwikkelen van nieuwe inzichten en methodieken rond ondersteuning en Kwaliteit van Bestaan.  lees meer

Building Bridges of Supports

22-03-2018


Op donderdag 22 maart organiseerde E-Qual in samenwerking met de AAIDD de internationale conferentie ´Building Bridges of Support´: toepassen van het ondersteuningsparadgima gericht op kwaliteit van bestaan uitkomsten. Het centrale instrument in deze conferentie was de Supports Intensity Scale (SIS). Sprekers als Jim Thompson, Michael Wehmeyer, Robert Schalock, Miguel Verdugo, Richard Rapp en Luigi Croce deelden hier hun inzichten. In diverse workshops en plenaire lezingen werd de toepassing van de SIS-A op micro-, meso- en macroniveau besproken.

Ook onze POS partner uit Duitsland (Socialwerk St. Georg) gaf deze dag een posterpresentatie. Noemenswaardig is dat zij al bijna 10.000 POS interviews hebben afgenomen.

Meer informatie over deze conferentie is te lezen op de website van E-Qual.

POS training Radar

08-02-2018


Vandaag hebben acht nieuwe POS interviewers hun certificaat ontvangen. Wat een enthousiaste groep mensen en wat een geweldige gesprekken over kwaliteit van bestaan zal dat opleveren!


Alle interviewers veel succes en plezier gewenst en welkom als ambassadeur van kwaliteit van bestaan!

POS gesprek met moeder

28-12-2017


In deze vlog gaat Frans met zijn lievelingsdrankje op zak naar een POS Gesprek (Personal Outcomes Scale). Een intensief gesprek waarbij hulp wordt geboden aan moeder en zoon voor een betere kwaliteit van leven. Frans vertelt waar het gesprek toe leidt.

CONTACT

Segeerssingel 6

4337 LG MIDDELBURG

T.  +31 - 0118 434 500

M. +31 - 0641 286 111

POS NEDERLAND

Voor kwaliteit van bestaan!

VOLG ONS